Κυριακή 21 Ιουλίου 2019


Κυριακή πρωί μετά την λειτουργία του παπά Αντώνη τα καφενεία γεμίζουν καλοκάγαθους γέροντες παππούδες και γιαγιάδες για τον καθιερωμένο καφέ.
Να ο παππούς μου σε ένα ξύλινο παλιό τραπεζάκι κάτω από τα παράθυρα του Κολομπάκη με παρέα τον γέρο Γιατρόπουλο τσουγκρίζουν τα ποτηράκια τους ευχόμενοι υγεία.Απέναντι στου Μπαλαμπάνου ο μπάρμπα Ντίνος κόβει λίγο ψωμάκι να συνοδεύσει με τις ελιές το ούζο του Νεοκλή.
Η θειά Γιωργία απολαμβάνει τον καφέ της με τον μπάρμπα Νίκο και τον αδερφό της τον Μανώλη.
Στην εκκλησία η θεια Θωμαή τελείωσε με το σκούπισμα και τραβάει την βαριά σιδερένια πόρτα να αμπαρώσει.Ο μπάρμπα Τάκης μόλις κατέφθασε από την απέναντι γειτονιά με γεμάτη την κατσαρόλα Σε λίγο ένας ένας θα καταφθάσουν οι χωριανοί με τα κατσαρολάκια τους για να πάρουν για το σπίτι τον λαχταριστό πατσά που κάθε Κυριακή φτιάχνει η θειά Τασία.
Μοσχοβόλησε η γειτονιά από τον φούρνο της Βλάχενας και το άρωμα του Τσιταλιώτικου ψωμιού  σε μεθάει.Ο Ξενύχτης κρέμασε την σφαγμένη κόρμπα από το τσιγκέλι στην μυγδαλιά και την γδέρνει κάτω απο τα βλέμματα όσων έχουν προ παραγγείλει γίδα για το σπίτι.
Ο Ντουρίνιας με δυσκολία κατεβαίνει στου Σημεού πηγαίνοντας με λαχτάρα να πάρει από τον Αγγελή την ρέγγα που είχε παραγγείλει από την προηγούμενη η θειά Γιωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: